Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европрокурорите сами са избрали сградата на "Раковски" 134

Снимка: БГНЕС

От Министерството на правосъдието обявиха, че европейските делегирани прокурори сами са избрали да бъдат настанени в сградата на столичната улица "Раковски" 134, в която дълги години се помещаваше централата на Съюза на демократичните сили. Сградата е избрана измежду няколко, предложени от Областната управа, уточни заместник - правосъдният министър Мария Павлова:

“По данни на областната управа, към настоящия момент в тази сграда няма действащи договори за наем или такива, с които са предоставени части от нея за ползване на физически или юридически лица. Ние като координиращо звено сме уведомили ВСС за избора на европейските делегирани прокурори”.

Павлова коментира заявеното от председателя на СДС Румен Христов, че става дума за " политическа атака срещу опозицията":

“Не виждам защо трябва да стане политически проблем, при условие че сградата е празна. Това е въпрос, който трябва да се решава между ВСС и европейските делегирани прокурори и областната управа. Това са страните, които ще взимат решения оттук нататък“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна