Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разнообразие от вкусове на втория „Международен фестивал на традиционните храни"

Снимка: Международен фестивал на традиционните храни

На 20 и 21 август във Фестивалната зона до Исторически парк, с. Неофит Рилски, област Варна ще се проведе вторият „Международен фестивал на традиционните храни". От 11.00 ч. до 22.00 часа, всички посетители ще имат възможност да опитат уникални ястия, приготвени от майстор - готвачи по старинни рецепти, предавани от поколение на поколение.

Организаторите обещават да си припомним колко вкусна и разнообразна е българската кухня, някои средновековни рецепти, ястия от Волжка България, както и френска, арменска и перуанска кухня. На фермерски пазари ще имаме възможност да опитаме пресни и натурални продукти, а за децата ще има уроци по грънчарство и занаятчийски изделия. 

„Тази година фестивалът ще бъде много по-внушителен. Всяка година го надграждаме, защото и самите участници се убеждават от ползата на един такъв фестивал. Разнообразието от кухни ще бъде много голямо, но нашият най-голям акцент е традиционните български храни, средновековна кухня и храни от различни райони“, каза в предаването „Ритъмът на столицата“ Ивелин Михайлов, изпълнителен директор на Историческия парк.

Входът на фестивала е свободен.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.
По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна