Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът в Черна гора дебатира по вот на недоверие към правителството на Дритан Абазович

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Парламентът в Черна гора се събра на извънредна сесия за дебати по вот на недоверие към правителството на премиера Дритан Абазович.

Предложението беше внесено от 36 депутати, начело с Мило Джуканович и неговата Демократическа партия на социалистите, Либералната партия, Социалдемократите, Социалдемократическата партия и Демократичния съюз на албанците. За да се гласува вот на недоверие е необходимо инициативата да събере подкрепата на 41 народни представители.

Като мотиви за вота са посочени липсата на конкретни резултати в реализацията на приоритети, състоянието на черногорската икономика и влошаване на епидемичната обстановка, но в основата е Основният договор със Сръбската православна църква.

Черногорският премиер Дритан Абазович заяви, че инициативата за сваляне на правителството е била внесена заради подписването на Основния договор със Сръбската православна църква.

Той изтъкна, че  борбата с корупцията и организираната престъпност в Черна гора никога не е била толкова важна. Правителството ще падне, но днес ще се изнесат някои факти, които ще покажат как организираната престъпност и контрабандистите на цигари командват тази държава от 30 години, посочи Абазович.

В парламента в Подгорица продължават разгорещени дискусии по искания вот на недоверие на правителството.

По публикацията работи: Тоня Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!