Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ига Швьонтек: Преживяването в Ню Йорк беше умопомрачително

Ига Швьонтек
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полската тенисистка Ига Швьонтек определи като умопомрачително преживяването си на „Флашинг Медоус“ в Ню Йорк и триумфа на Откритото първенство на САЩ. Водачката в световната ранглиста по тенис при жените е едва втората, която печели първите си шест сета във финали на турнирите от Големия шлем след Линдзи Дейвънпорт (САЩ). Всъщност 21-годишната Швьонтек спечели последните си 10 финала в два сета и стана първата жена с подобно постижение през 21 век. За последно през 2014-а Серина Уилямс спечели толкова в един сезон.

Швьонтек обясни, че е било истинско предизвикателство да ликува на втори турнир от Големия шлем в една година след като грабна титлата и на Откритото първенство на Франция. Анжелик Кербер бе последната тенисистка с повече от една титла от Шлема в дадена година – през 2016-а, а през 2013-а Серина Уилямс триумфира именно в Ню Йорк и Париж.

„Искам да остана концентрирана върху целите си. Турнирът беше много труден. Това беше умопомрачително преживяване. Гордея се как се справих. Онс също изигра невероятен турнир и сезон. Знам, че ще се срещаме още много пъти и съм сигурна, че ти ще спечелиш някои от срещите ни“, коментира Ига Швьонтек след финала срещу тунизийката Онс Жабюр.

Швьонтек стана и първата полякиня, която печели Откритото първенство а САЩ от 1968 г.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени