Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров и Виктория Томова загубиха по 4 позиции в ранглистите

Снимка: Twitter

Най-добрият български тенисист Григор Димитров падна с четири места в световната ранглиста на АТП след Откритото първенство на САЩ.

Димитров, който отпадна във втория кръг на "Флашинг Медоус" в Ню Йорк, вече е 23-и в класирането с 1730 точки. Така хасковлията отпадна от топ 20 за първи път от 10 юли, когато беше 19-и. 

Втората ракета на България Димитър Кузманов загуби три позиции и вече е 162-и в класацията с 328 точки.

Новият шампион на Откритото първенство на САЩ Карлос Алкарас (Испания) за първи път се изкачи на върха в подреждането с 6740 точки. На 19 години и 4 месеца той стана най-младият номер 1 от въвеждането на актуалния формат на световната ранглиста през 1973 година. 

Втори с 5850 точки е финалистът в Ню Йорк Каспер Рууд (Норвегия), който също записва рекордно класиране, а трети остава Рафаел Надал (Испания) с 5810 точки.

Руснакът Данаил Медведев, който не успя да защити титлата си на "Флашинг Медоус", падна от лидерската позиция на четвъртото място с 5065 точки. 

Първата ракета на България Виктория Томова загуби позиции в световната ранглиста на Женската тенис асоциация (УТА), която беше обявена днес.

Томова падна с четири места и вече е 98-а в класацията с 654 точки.

18-годишната Лия Каратанчева бележи нов рекорден прогрес. Тя се изкачи 651-ото място с 50 точки.

На върха в подреждането остава шампионката от Откритото първенство на САЩ Ига Швьонтек (Полша) с 10 365 точки, а втора вече е финалистката в Ню Йорк Онс Жабюр (Тунис) с 5090 точки. Третото място заема Анет Контавейт (Естония) с 4300 точки.



По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени