Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В област Велико Търново продължават исканията до РИК за смени в съставите на секционните комисии

Снимка: Здравка Маслянкова

Една седмица преди изборите на 2 октомври политическите партии в област Велико Търново продължават да внасят искания до Районната избирателна комисия за смени в съставите на секционните комисии. Взети са решения за подмяна на над 8% от изборните състави.

Два дена преди обучението на секционните комисии Районната избирателна комисия във Велико Търново вече е сменила над 8%  от изборните състави, показа справката ни в решенията на РИК.

Една от причините е дублиране на имена, подадени от партиите, но не малка част от хората се отказват и заради по-ниските възнаграждения, които ще получат тази година. Очаква се смените с хора от резервните списъци да продължат до последно.  

Областната администрация е готова за получаване на бюлетините и изборните книжа, заяви за "Хоризонт" областният управител на Велико Търново Георги Гугучков: 

"В понеделник ние получаваме бюлетините. На 28 септември, сряда, ще бъдат раздадени до всички общини, които вече ще започнат подготовката за разпределение по секционните избирателни комисии“. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна