Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слабо намаление в броя на гласоподавателите в Кюстендилско

Снимка: Ани Петрова

130 500 бюлетини са подготвени и отпечатани за 10 МИР - Кюстендил за вота на 2 октомври за 129 300 избиратели по списък. Бюлетините ще бъдат транспортирани в Кюстендил на 27 септември. Това обяви областният управител инж. Александър Пандурски.

Има известно намаление в предварително обявения брой гласоподаватели - на предишния парламентарен вот на 14 ноември м.г. те са били 130 116. Вписаните допълнително по настоящ адрес в 9-те общини  сега са около 2000. Около 15 хиляди са избирателите с двойно гражданство, основно те са от Северна Македония, които обаче обикновено не идват да гласуват.

На територията на Област Кюстендил - 10 МИР, ще има 278 избирателни секции, от които 273 са постоянните и 5 са подвижните. Машинно гласуване ще се проведе в 170 избирателни секции, 103 са с хартиени бюлетини. Подготовка за изборите върви съвсем нормално, каза Пандурски.

"Правихме вече няколко срещи с РИК, със секретарите на общините, с ведомствата, които са ангажирани, преди всичко силовите, и съответните останали структури на държавната администрация". 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени