Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Спасено" е гласуването на изборите в наводнените пловдивски села

| обновено на 26.09.22 в 10:38

Уреден е процесът на гласуване в засегнатите от наводненията селища в Пловдивския регион, заяви пред Радио Пловдив председателят на 17-та РИК за Пловдив област Янко Радунчев. 

Секциите в тези села  ще бъдат на обичайните си  места, оранизацията също протича в нормални темпове и основните проблеми са разрешени, добави той.  По думите му, създадена е и добра организация и условия в Панаира, където ще се настани комисията. Стремежът е за максимално  бързо приключване на обработката на изборната документация и недопускане на стресови ситуации.  

Няма опасност от проблеми с окомплектоването на секционните  комисии в региона, набелязани са резервни варианти за бързо заместване на членове при евентуални внезапни проблеми в състава на комисиите, каза още Янко Радунчев.  

Извънредни противоепидемични мерки няма да се предприемат, но са силно препоръчителни за гражданите. Апелът е да не се получават струпвания на големи маси от хора по изборните места, призова председателят на избирателната комисия за организиране на изборите в пловдивска област.  

Гласуването на парламентарните избори ще се осъществи в около  540 секции в региона. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна