Eмисия новини
от 02.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Форум на АИКБ за малките и средни предприятия в условията на зеления преход

Снимка: bica-bg.org

Асоциацията на индустриалния капитал в България събира днес в София международни експерти, за да обсъдят предизвикателствата пред енергийния пазар и адаптирането на бизнеса към климатично неутралната икономика.

Бизнесът търси възможности и подходи, за да се адаптира към зелените цели на Европейския климатичен преход. Сред тях - подпомагане на малките и средни предприятия в прехода към климатична неутралност, възползвайки се от цифровизацията и новите технологии и обезпечаването на настоящите геополитически рискове.

Форумът се фокусира върху малкия и среден бизнес с цел да намери успешните практики по пътя на климатично неутрална икономика.

Сред участниците ще бъдат представители на Европейския парламент, Европейската комисия, на Организацията за икономическото сътрудничество и развитие (ОИСР), на бизнес организацията на ООН (UNIDO), на Европейската инвестиционна банка, на Българска банка за развитие и представители на синдикални организации.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.