Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва фестивалът на уличното изкуство 6fest в Пловдив

Снимка: 6fest.art

Започва 12-ото издание на фестивала на уличното изкуство 6fest в Пловдив. Изданието е насочено към музиката. В ролята на улични музиканти ще видим популярни имена от българската поп и джаз сцена, както и местни формации, включително младежки или в специфичен жанр като класическата барокова музика. Участие ще вземат различни съвременни изпълнители и групи от поп и джаз сцената, както и формации, включително младежки или в специфичен жанр като класическата барокова музика, разказва организатора и създател на фестивала "6 фест" – Момчил Цонев:

"Една от идеите на фестивала е да показва младежки формации и да популяризира местни формации от града, в който фестивалът провежда издание. Целта е да популяризираме независими формации и да оживим градските пространства с изкуства, затова го провеждаме на улици, площади, градски градини, търсим нестандартни пространства, затова сме избрали и две от тепетата на Пловдив на самия хълм за концерти по залез слънце."

В различните си издания 6Fest е представял съвременен цирк, куклен театър, огнени изкуства, марионетки, живи статуи, парад на кокили, танцово шествие, танцов спектакъл, улични музиканти и за първи път на фестивал у нас – каскада от летящ балон. Тази година изданието е с акцент към музиката. В програмата ще бъдат Иво Димчев, Мила Роберт, Миленита, Дарио Българио, Марица Брас Бенд, Иво Димчев, Вили Стоянов и "Just Bossa", Митко Таралежков и група "Таралеща", "Collegium Ritornello" (Пловдив), Представителен младежки духов оркестър с мажоретен състав "Димитър Мечев" – Велинград. Всички събития в програмата са с вход свободен.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени