Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Борис Попиванов: Предизборната кампания - повече обвинения, по-малко решения

Борис Попиванов
Снимка: БГНЕС

"Фрагментирана и накъсана предизборна кампания. Това създава усещане, в което всеки е пред своите избиратели и не търси начин за изграждане на по-широка периферия около себе си. Това сякаш ни изправя пред множество малки предизборни кампании. В тази кампания доминират взаимните обвинения. Тя наподобява съдебен процес. Всички партии казват, че другите са виновни за положението, в което се намира България". 

Това каза пред БНР политологът доц. Борис Попиванов, университетски преподавател.

И допълни, че много малко чуваме за това как ще се решават проблемите на българите, а много чуваме как другите партии са провалили дневния ред на гражданите.

"Липсва по-изкристализирано разбиране за това през зимата какво политическите сили предлагат като цялостно решение".

В предаването "Нещо повече" политологът коментира, че ниската избирателна активност, която се очаква, ще се дължи на това, че няма нова голяма надежда в политическия живот и няма ясни и видими решения на проблемите пред страната.

"Предизборната кампания води към все по-трудно формиране на редовно правителство... Изборните резултати ще бъдат много важни за това дали изобщо ще тръгне конструктивен разговор за правителство. Важно е дали партиите ще си дадат сметка, че отговорността им в момента е по-високо от всякога, защото доверието на избирателите е по-ниско от всякога. Ако пропилеят това доверие, рискуват задълбочаване на кризата в най-тежкия период".

Интервюто с доц. Борис Попиванов можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Лозина Владимирова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна