Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пощите на Острова планират още стачки

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Великобритания служителите на Кралските пощи ще проведат 19 стачки през следващите два месеца във връзка със спора за заплащането и условията на труд.

От профсъюза на работниците в комуникациите заявиха, че датите ще бъдат разпределени  през октомври  и ноември. Това означава, че стачки ще има в по принцип натоварен период от годината преди Коледа, когато са така наречените "Черен петък" и "Кибер понеделник".

Около 115 000 членове на профсъюза вече са готови за обявената по-рано 48-часова стачка на 30 септември и 1 октомври. Двете страни в трудовия спор се обвиняват взаимно в отказ да преговарят. Генералният секретар на профсъюза Дейв Уорд заяви, че решението за стачките е съдбовно, но то отразява нивото на гнева сред членовете  за начина, по който са третирани от ръководството.

Говорител на Пощите заяви, че те губят по 1 милион паунда всеки ден и е необходима бърза промяна, за да се откликне на променящите се искания на клиентите. Нови стачки и отказ за промяна от страна на профсъюзите ще направи финансовата позиция на Кралските пощи още по-лоша и застрашават дългосрочната сигурност на работните места на служителите, допълни говорителят.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!