Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветник от Кърджали е задържан при полицейска акция за купуване на гласове

| обновено на 29.09.22 в 11:40
Снимка: архив

Общински съветник от Кърджали е задържан тази нощ при полицейска акция за купуване на гласове. Това става ясно от профила в социалните мрежи на кмета на общината Хасан Азис.

В публикацията се казва, че задържането на съветника е "пореден удар срещу демокрацията дни преди парламентарните избори и сме свидетели на евтин политически сценарий с мотиви на полицейщина".

Кметът Хасан Азис обяви, че тази сутрин Общинският съвет на партията, чийто член е задържаният съветник, внася жалба срещу неправомерните, според съвета, действия.

Впоследствие бе съобщено, че е образувано досъдебно производство по случая със задържания общински съветник. То е за предложена имотна облага с цел склоняване за упражняване на избирателно право в полза на определена политическа партия.

59-годишният Алтънай Халил е задържан за срок до 24 часа в хода на специализирана полицейска операция. В рамките на същата акция са проверени 35 лица и 19 търговски обекта, игрални зали, заложни къщи и помещения. Съставени са 15 констативни протокола и 10 протокола за предупреждения.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени