Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юбилеен сезон за Симфоничен оркестър - Сливен

Снимка: slivensymphonyorchestra.com

На сцената на зала "Сливен" на 30 септември от 18.30 под диригентската палка на Емил Табаков и с участието на Минчо Минчев и Людмил Ангелов ще бъде открит 90-ият сезон на Симфоничния оркестър в Сливен.

"Избрали сме програма, която да подхожда на достолепната история на нашия състав. Подготвили сме 18 събития, като за първи път заедно със симфоничните концерти реших да съчетая и друг тип музикални изяви като камерни и детски концерти, като по този начин ще успеем да обхванем цялата гама от различен тип публика. Събития за най-малките почитатели са под надслов "Музикални приказки – спектакли за деца и родители". Този проект е в сътрудничество с детска театрална студия "Хвърчащите хора", с ръководител Вяра Начева" – каза директорът на Симфоничния оркестър Кремена Оксенкруг.


Програмата на празничния за Сливенския симфоничен оркестър 90-ти сезон е изключително богата и разнообразна, като в нея участие ще вземат и лауреатите от международния конкурс за тенори "Гласът на Камен Чанев" и децата от проекта "Музиката вместо улицата" на Георги Калайджиев.

Цялата информация за всички прояви може да намерите на официалния сайт на оркестъра, както и в социалните мрежи.

Повече подробности може да чуете в интервюто, което даде за предаването "Метроном" по програма "Христо Ботев" директорът на оркестъра – Кремена Оксенкург.

Снимки: Симфоничния оркестър - Сливен
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна