Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният прокурор поиска имунитета на кандидат-депутат

| обновено на 29.09.22 в 18:49
Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Първо искане на главния прокурор Иван Гешев за снемане на имунитета на кандидат за депутат,  хванат да шофира след употреба на метамфетамини автомобил с чужди номера.  От прокуратурата не посочват нито имената му,  нито политическата сила, от която е издигнат, а само инициали. Случаят е от първия ден на предизборната кампания

След разпити на свидетели и въозснова на изготвена съдебно-химикотоксикологична експертиза, прокурор от отдел „Специализиран“ към Софийската градска прокуратура е преценил, че срещу кандидат-депутата са събраните достатъчно доказателства за привличане му като обвиняем, уточняват от държавното обвинение.

Централната избирателна комисия разреши водачът на листата на партия "Атака" в 21 МИР Сливен - Веселин Иванов Георгиев, да бъде привлечен като обвиняем по досъдебно производство. Това се посочва в решение на комисията.

Главният прокурор Иван Гешев поиска снемане на имунитета на кандидата за народен представител днес заради събрани достатъчно доказателства за повдигане на обвинение срещу него. Разследването се води за това, че на 2 септември в Сливен Георгиев е шофирал след употреба на наркотик - метамфетамин, както и че е използвал регистрационни табели, издадени за друго превозно средство.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени