Eмисия новини
от 04.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отмениха водния режим за горнооряховското село Драганово

Снимка: БГНЕС

ВиК  "Йовковци" отмени водния режим за горнооряховското село Драганово след подмяната на близо един километър от напорния водопровод и две години протести на местните хора.

Направена е аварийна подмяна на 845 метра на напорния водопровод за село Драганово, където през последните две години хората бяха подложени на непрекъснати аварии и драстичен воден режим и постоянно протестираха. По новото трасе няма аварии, резервоарът за селото се пълни нормално и няма проблеми с водоснабдяването, посочиха от ВиК "Йовковци". 

Остава проблемът с вътрешната водоснабдителна мрежа в Драганово, която е над 50 километра, и местните хора настояват: 

"Тръбите са много стари, над 50 години са, и са етернитови. Искаме ново водоснабдяване и подмяна на стария водопровод".  

Остава необходимостта както в Драганово, така и във всички селища с проблеми в областта, да се направи ускорена пълна подмяна на амортизираната ВиК мрежа при възможност с финансиране, което не се отразява на цената на водата на всички потребители в цялата Великотърновска област, уточняват от ВиК дружеството. Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.