Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Сигнал за нарушение в деня за размисъл в РИК - Благоевград

Снимка: Кети Тренчева

Сигнал за нарушение на изборния процес в деня за размисъл е получен в Районната избирателна комисия в Благоевград.

В жалбата се твърди, че общински съветници от Петрич агитират срещу една от партиите и нейни кандидат-депутати.

Жалбата е входирана от ръководството на една от партиите в Петрич и е придружена с видеоматериал, потвърди председателят на РИК Елизабета Дерменджиева:

"В този сигнал са изложени твърдения, че част от Общинския съвет на община Петрич агитира срещу тази партия да не се гласува. Ние изгледахме този видеоматериал, но не констатирахме наличието на такава агитация, с оглед на което ние отхвърлихме този сигнал, тъй като не констатирахме предизборна агитация".

Само два са подадените до този момент сигнали в РИК , но при проверките нарушения не са констатирани .

Масово обаче се правят промени в състава на Секционните комисии. Само за вчерашния ден те са над 100, като най-много са от община Гоце Делчев.

Тази сутрин започна и предаването на изборните книжа от общините към секционните комисии. Графикът е съгласуват с този на фирмата, която доставя устройствата за машинно гласуване.

В някои от секциите в Благоевград доставките вече са направени, а помещенията - заключени и охранявани от полицията.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.