Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца играят "Пинокио" в Сливен

Снимка: Стоян Радев

Премиера на постановката "Пинокио“ на детския театър при читалище „Зора 1860“ бе играна снощи пред сливенска публика. Режисьорът Ивайло Гандев коментира, това което е поставено като цел – децата да бъдат упорити в труда на сцената, да имат стремеж за постигане на чисти цели и да развиват потенциал за бъдещо израстване в театралното изкуство е постигнато. Постановката се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ към Министерство на културата. 

Златко Гулеков, режисьор и актьор определи премиерата като голям празник за града, защото децата са на сцена и са обградени с внимание и любов. "Тук има традиция да се погрижим децата да имат досег с изкуството, досег със сцената, със света на въображението", каза Гулеков.  

Композиторът на музиката към "Пинокио“ Георгиос Филаделфевс обяви, че в цялостния си вид постановката го е изненадала с доброто напасване на музика и актьорска игра.  "Много се гордея с тази премиера. Поздравявам всички за инициативата, за декорите, за звука, за режисурата Ивайло".  

Режисьорът на "Пинокио“ Ивайло Гандев, коментира играта на децата и постигнатото на сцената. "Усилието, желанието, постигнатото по време на репетиции, това е може да се каже, че е на път да бъде професионално".

По публикацията работи: Калина Енчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна