Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова: Днешният вот е много важен, за да има България стабилен парламент

Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова упражни своето право на глас в Софийска професионална гимназия по електроника “Джон Атанасов”.

"Важното условие днес е много български граждани да излязат и да гласуват, нека не оправдаем мрачните прогнози за ниска избирателна активност" – заяви Йотова. 

"Трябва да се преведат гражданите пред тежката социалноикономическа криза, трябва да има категорична позиция по отношение на външнополитическите предизвикателства", смята вицепрезидентът.

"Днешният вот е много важен, за да има България стабилен парламент и стабилни мнозинства, които да излъчат и стабилно правителство. 

Днес гласувах за държавници, гласувах за хора, които знаят стойността на България и на международната сцена, които знаят и могат да направят така, че нито един българин да не остане на улицата тази зима. Да има достатъчно грижи и гаранции от страна на държавата за нейните граждани."

"Важно е да се гласува. Много важни избори са това, за да има истински стабилен парламент, за да има стабилни мнозинства, които да излъчат и стабилно правителство. Много са предизвикателствата, които стоят пред страната, най-малкото трябва да се приеме Бюджет след броени дни. Трябва да се преведат гражданите през тежката социално-икономическа криза, трябва България да има своята категорична позиция по отношение на външнополитическите предизвикателства".
По публикацията работи: Милена Очипалска

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!