Eмисия новини
от 05.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Накъде ще поеме българският влак след изборите?

Жители на ловешки села разчитат на пътническия влак, за да упражнят правото си на глас

Пътническият влак Троян – Ловеч – Левски
Снимка: Пламен Христов

За хората от няколко села в община Ловеч проблем се оказа липсата на автобуси в почивните дни, затова хората се наложи да пътуват с единствения влак, който преминава на територията на Ловешка област. Това е влакът Троян – Ловеч – Левски. Хората пътуваха с влака, за да стигнат до селата, където ще гласуват или обратното - от селата към Ловеч и Троян, за да могат да упражнят правото на своя глас.

"Няма автобуси за Левски, само влак. Едно време имаше автобус, ама го спряха. В събота и неделя единственият транспорт е влакът. Ние нямаме коли".

Кой влак ще хване държавата след изборите?

"Хората вече нямат вяра на никого. Уж живеем с надежда, че ще стане по-добро, ама кой знае. Трябва да бъдем като другите европейски страни".

"След изборите България ще хване същия влак. Няма избор. Положението ще е същото".

"Защо бягат младежите? Останахме без деца тука. Пенсионери ли само ще бъдем в България?"

"Не може да се изчисти корупцията и затуй хората не щат за гласуват. Бедният народ си остава беден."

"Към по-добро едва ли. Те изгониха младите хора. Трябва да се гласува. Миналата година в Швеция минахме 300 километра, да отидем да гласуваме. Нищо не се получи."

"Всичко лъже, обещава, накрая – нищо."

"Нищо няма да се промени, но ще гласувам."

"Една работа, за да се оправи, трябва да се обърка до края и тогава да почне да се оправя. Тъй го е казал народът някога. И ще се вдигне един ден народът, и ще ги изхвърли, както си седят по банките."

Има ли светлина в тунела?

"Тая светлина я чакаме отдавна, 30 години. Не идва тая светлина."

Не виждам оправия- То крадено, крадено. Не остана нищо. Рестарт, ама няма кой да го постигне тоз рестарт, няма кой да го организира."

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Пламен Христов.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.