Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова: Няма да влизаме в съюзи с ГЕРБ и ДПС, няма да подавам оставка

Корнелия Нинова преди брифинга на "Позитано" 20 - 3 октомври 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Председателят на БСП Корнелия Нинова направи първи коментар след вчерашния вот, на който избирателите отредиха на социалистите пето място. 

Нинова заяви, че БСП няма да подкрепи кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС и няма да участва в коалиция, в която участват ГЕРБ и ДПС.

Резултатът на левицата на тези избори Нинова определи като недобър и по-нисък от очаквания, но по думите ѝ БСП няма да драматизира този факт. Националният съвет на партията в събота ще се събере,  за да обсъди резултата на БСП от вота на 2 октомври.

"Притеснени сме от понижаващата се избирателна активност, това е шамар за политическата класа и е крайно време да осмислим какво ни казват гражданите", добави Нинова на брифинг.

И още: "Очаквахме по-високи резултати, но не драматизираме от това, вземаме си поуки, ще вземем решения какво да променим. Успяхме да запазим предишния си резултат с по-малко от 1% разлика, това е позитивното".

"В събота свикваме Национален съвет на БСП, там ще говорим за резултатите и ситуацията. Оставка няма да подавам", подчерта тя. 



Чуйте изявлението от звуковия файл:

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени