Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галин Стоев: ГЕРБ да състави правителство и да поеме отговорността за акумулираното при управлението им

"Стабилно правителство в момента не може да се създаде"

Галин Стоев
Снимка: Стопкадър, БНТ

"Стабилно правителство в момента не може да се създаде. Добре е д се състави някакво и след няколко месеца отново да отидем на избори. Добре би било това правителство да бъде на ГЕРБ и така да поеме политическата отговорност за всичко, което успя да акумулира през последните 12 години".

Това каза пред БНР режисьорът Галин Стоев, директор на Драматичния театър в Тулуза, Франция.

Той изтъкна, че спечелилите изборите партии са тези, които се консолидираха в предишното Народно събрание, за да свалят правителството на Кирил Петков:

"Те се изправят пред пировата си победа и сега ще са длъжни да направят невъзможното. Познавайки капацитета и изявите им досега, не мисля, че те са в състояние, защото идейно не носят някаква политическа концепция, с която да запалят хората да тръгнат след тях. Всичко е на ниво кръчмарски сметки и това дава своите резултати в ниския процент на гласувалите".

В предаването "12+3" Галин Стоев подчерта, че трябва да се обясни на неизлезлите да гласуват, че сега нямат право да мрънкат.

Според него партиите на протеста не са се провалили:

"Те бяха изправени срещу много мощна агитационна вълна, в негативен план, от медиите, от начина, по който концепциите се представяха". 

По думите му очакването е било изборът ни сега да е екзистенциален - накъде да се ориентира и как да се позиционира България:

"Този избор не се случи, за съжаление, и това стана с общите усилия на политическата класа, на президента и на медиите".

Интервюто на Снежана Иванова с Галин Стоев в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени