Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов: ДБ няма да преговаря с ГЕРБ и ДПС за правителство

Христо Иванов
Снимка: БГНЕС

Съпредесдателят на "Демократична България" Христо Иванов призова президента Румен Радев да свика консултации с политическите сили, за да съставят план за работата на 48-ото Народно събрание:

"Ако политическите сили не могат да формират кабинет, това, което според нас е разумно да се направи, е президентът Радев да свика в Консултативен съвет за национална сигурност политическите формации за консултации, които да очертаят необходимите неща, които парламентът трябва да свърши: приемане на Бюджета, всичко свързано с компенсациите за енергоносителите, законите, свързани с Плана за възстановяване и развитие, да се уточни графикът, по който това ще стане и за едни разумни ограничения във възможните действия на служебния кабинет".

Христо Иванов заяви, че "Демократична България" няма да участва в преговори за управление с ГЕРБ или ДПС, което ограничава възможностите за съставяне на правителство в новия парламент:

"Управление с участието на ГЕРБ и на ДПС не е решение на политическата криза, може само да я задълбочи и да предизвика нова нестабилност политическа. И двете партии продължават да отбраняват корупционния модел. Правителство имаше. Те го свалиха. Ами сега да се съберат с "Възраждане" и с ДПС и да понесат отговорността за управлението на страната, нали така?"

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна