Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима задържани за инцидента в хижа до Своге в деня на изборите

| обновено на 04.10.22 в 12:44
Снимка: FB на хижата

Трима души са арестувани заради инцидента с нападението над управителя на хижа близо до Своге. 

От ОД МВР София съобщиха, че са установени всички участници в инцидента. Някои от тях са викани и на разпити

По случая е образувано и досъдебно производство

Разследването продължава

Хората, стопанисващи хижата, твърдят, че са нападнати и бити от група мъже от Ботевград.

В интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" един от потърпевшите д-р Даниел Младенов разказа:

"В неделя около 15.30 часа получих обаждане от баща ми, че има навлизане в нашия частен имот от около 20 човека, които желаят да си правят частно парти, внасяйки големи количества алкохол в деня на изборния ден, имайки предвид, че това е забранено в такъв момент. Хижата е абсолютно частна. Нашата земя е около 3,3 декара, като в последните две години, откакто сме я придобили, правим подобрителни дейности и ремонтираме. Единствено сме правили изключение за допускане на туристи по пътя Ком – Емине".

От МВР уточниха пред "Хоризонт", че извършителите са установени и с тях се работи. Сигналът за нападението е подаден в полицията около 15:00 часа следобед в изборния ден. Става дума за нападение, побой и повреда на имущество в сградата на хижата. В момента полицаи от Своге и Ботевград работят по инцидента.

Според разказа на собствениците на хижата – мъже с джипове от Ботевград са извършили нападението. Те твърдят, че полицията не е създала достатъчно добра организация в първите часове след инцидента заради липса на екипи на МВР в изборния ден.

"Тези хора ни пребиха, изпотрошиха прозорци и ограбиха движимо имущество на стойност между 3000 и 5000 лева и нанесоха щети за почти толкова", каза пред БНР нападнатият д-р Даниел Младенов.



От болница "Пирогов" пък допълниха, че след нападението при тях е приет пострадал мъж със съмнения за мозъчно сътресение, но без опасност за живота.

От МВР уточняват, че след подаване на сигнала е започнала работа по случая, а вече тече и разследване. Заподозрените за извършители са установени и се разпитват.

Цялото интервю с д-р Даниел Младенов можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!