Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байдън обеща на Пуерто Рико помощ за щетите от урагана Фиона

Джо Байдън с губернатора на Пуерто Рико Педро Пиерлуиси.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Джо Байдън обеща финансова помощ на пострадалите от урагана Фиона след посещението си в Пуерто Рико, а в сряда ще пътува до районите в щата Флорида пострадали най-тежко от урагана Йън. 

В Пуерто Рико президентът каза на пострадалите миналия месец от урагана Фиона, че е отишъл лично, за да им покаже,че цяла Америка е с тях, докато се възстановяват и изграждат наново. Той обеща да бъде инвестирано на острова "колкото е необходимо" и не пропусна да отбележи, че след урагана Мария през 2017 г. Конгресът е одобрил милиарди долари за Пуерто Рико, но бившият президент Доналд Тръмп е задържал помощта и голяма част от тях не са стигнали до острова.

Байдън сега обяви повече от 60 милиона долара финансова помощ за изграждането на по-добри системи за защита на крайбрежните райони от бури и наводнения и обеща, че те всички ще стигнат по предназначение.

За посещението на президента във Флорида в сряда от Белия дом няма информация дали Байдън ще се срещне с губернатора на щата Рон ДеСантис, който е републиканец. Според прессекретаря Карин Жан-Пиер при посещението "фокусът ще бъде върху хората от Флорида", като ще  продължат да работят заедно с губернатора и местните служители.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени