Eмисия новини
от 05.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Девин получава почти 2,8 млн. лв. за ремонт на водопровод

Снимка: Петко Котларски

Община Девин ще получи 2 792 489 лв. за изграждане, реконструкция и рехабилитация на външна и вътрешна водоснабдителна система и съоръжения в кв. Настан, с решение на Министерски съвет. За водопровода в кв. "Настан" има изготвен проект и влязло в сила разрешително за строеж, каза кметът на общината Здравко Иванов:

"Проектът предвижда основен ремонт на водопроводната мрежа на квартала, плюс довеждащия водопровод от резервоара, който над квартала. Със средствата, които в момента са отпуснати с решение на Министерски съвет, ще финансираме 50% от проекта. Надявам се тази седмица да подпишем споразумение с МРРБ, за да могат да ни бъдат преведени и да обявим обществена поръчка, която ще отнеме около два месеца. Надявам се през пролетта да можем да стартираме строително-монтажните дейности. Надявам се следващото правителство да продължи тази инициатива на предишното правителство и на настоящия служебен кабинет, за да довършим на 100% проекта".

Община Девин има и внесени седем проекта в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които са на стойност над 30 млн. лв.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.