Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старт на строителните дейности по пробива под Водната палата

| обновено на 05.10.22 в 10:14
Снимка: Антония Попова, Радио Пловдив

Днес започват строителните дейности по пробива под Водната палата в Пловдив. Транспортният възел между булевардите „Цар Борис III Обединител“ и бул. „Марица – юг“ ще стане на две нива и ще се премахне сегашното кръгово.

Извиняваме се на всички граждани и гости на Пловдив за неудобствата, но с ясното съзнание и убеждение, че само след една година това възлово кръстовище ще бъде много по-лесно за преминаване и за регулиране на трафика. Всичко това се прави, за да може гражданите и обещственият транспорт да се движат нормално. Използваме опита на развитите градове, където кръстовищата на две нива са предпочитани пътни съоръжения.  Идеята е бул. "Марица-юг" да стане скоростен, без светофари, да може движението изток-запад да се изнася много по-бързо и същевременно трафикът по бул. "Цар Борис Трети" да бъде много по-облекчен, особено в пиковите часове. Няма да има предвидени леви завои, каза зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов

От днес се затваря за движение част от крайбрежния булевард  от кръговото до ул. „Никола Войводов“. Алтернативно пловдивчани ще могат да използват бул. „Шести септември“. От ОП „Организация и контрол на транспорта“ ще регулират светофарите на пл. „Шахбазян“ и на Баня Старинна, за да осигурят по-дълга зелена светлина. Движението по бул. „Цар Борис Трети“ няма да бъде спирано.

Проектът за пробива трябва да бъде изпълнен до ноември следващата година- Той е на стойност 9 милиона и 200 хиляди лева, а изпълнението му е възложенно на фирма ИССА 2000.

По публикацията работи: Димитър Владимиров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна