Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поставят фургони за пострадалите от наводнението в с. Каравелово

Снимка: Кремена Данева

В Каравелово, едно от най-пострадалите села от наводнението в Карловско, започна поставянето на фургоните в дворовете на семействата, чиито къщи са с големи поражения от водната стихия и в тях не може да се живее.

Осем са семействата, които са поискали да им бъдат осигурени жилищни фургони. Първият от тях беше поставен в двора на баба Дела, която е на 92 години. Синът ѝ Румен Христов каза, че тя държи да не се разделя с имота си. Надява се да ѝ е удобно:

- Къщата е тотална щета. Долният етаж не става за живеене. Тя не е за горен етаж да я качим, защото има стълби и може да падне. Не мога да преценя условията във фургона. Тясно е, малко е, но това предлагат, на това се съгласяваме. Има оборудване с печка и котлон и две конвекторни печки, бойлер, тоалетна и баня.

EVN и ВиК са поели ангажимент да осъществят захранването на жилищата с вода и ток, каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов:

"По отношение на обратните води трябва да има септична яма, а собствениците, които желаят фургоните да бъдат поставени в техните дворове, те поемат ангажимента за септичната яма. Ние сме купили нови дюшеци. Имаме чаршафи, завивки".

След като днес се поставят фургоните в Каравелово, предстои в следващите дни това да се случи в другите две пострадали села - Богдан и Слатина, където е предвидено да са общо 22.

Снимка: Кремена Данева

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна