Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двете лица на технологиите в образованието – стрес и прогрес

Иван Господинов и Венета Гаврилова
Снимка: Василена Мирчева

Под този надслов на 7 октомври в София ще проведе годишната си конференция сдружение "Образование без раници". Как технологиите да се използват умно, балансирано и ефективно, как да се намалят "страничните ефекти" от тях – като стресът, прегряването, пасивността, отчуждението – ще обсъждат на форума учители, директори на училища, педагогически специалисти, технологични експерти и представители на образователни институции. 

Специален участник в конференцията е Салман Кан, основател на "Кан академия", лектор е и Жан-Франсоа Стиш, изследовател в областта на психологията и управлението на виртуалната работа и техностреса.

След дискусиите конференцията продължава с работилници по отделни практически теми.

"Образование без раници" е сдружение с идеална цел, което адаптира и разпространява в България безплатните учебни ресурси на "Кан академия", най-мащабната образователна платформа в света със 140 милиона потребители.

Кои са новите посоки в тематиката на учебните материали на Академията и стъпките за неформалното образование, които следват в плановете ѝ ще научите от интервюто с Иван Господинов, председател на сдружение "Образование без раници".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени