Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Микаела… Силата в едно малко момиченце

Синдромът на Даун не е присъда! Силвена и Красимир – номинирани за Будител на 2022-ра

Децата със Синдрома на Даун могат да се развиват, да бъдат щастливи… Силвена Христова и Красимир Ламбов

Двамата са основатели на Фондация "Живот със Синдром на Даун". Въпреки че бременността на Силвена преминала изключително леко и прегледите показвали, че няма поводи за притеснение, Микаела се ражда със Синдром на Даун.

Година и половина след появата на "слънчевото дете", както наричат децата с това състояние, Красимир предлага на Силвена да запишат видео, с което да покажат как живее семейството им.

Клипчето с главни действащи лица Кристиян (брат на Микаела) и Микаела за нула време е гледано над 100 000 пъти (днес вече е гледано над 630 000).

Фондация "Живот със Синдром на Даун" има за цел да повиши информираността в обществото за тази най-често срещаната генетична аномалия чрез образователни видеоклипове на разбираем език и да покажат, че това състояние не е присъда, а предизвикателство.

Към днешна дата за YouTube канала на фондацията са се абонирали 136 000 души и него са качени над 140 видеа, които са гледани над 40 милиона пъти.

А ето и историята им!


Ако това видео е докоснало сърцата Ви, гласувайте за Силвена Христова и Красимир Ламбов ТУК, защото всеки, който с дума или жест те е накарал да се вгледаш в себе си, да преосмислиш стореното, да победиш един свой страх, да прекрачиш вчерашните си граници, да видиш, че си голям и силен, да повярваш, че заслужаваш всичко красиво, е… будител!

Кампанията се осъществява с подкрепата на: 
Национален дарителски фонд "13 века България"

"Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД






По публикацията работи: Екип БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна