Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново заедно

Под наслова "Отново заедно" от 7 октомври до 4 ноември 2022 г. Профилирана гимназия за изобразителни изкуства "Проф. Николай Райнов", съвместно с РИМ-София, ще проведе обща изложба на свои възпитаници от 1992 г. до днес в "Триъгълната кула на Сердика".

Предстоящата експозиция не е ретроспекция, а перспектива, успоредяване и синхроничност. Уникалното е, че в едно галерийно пространство се събират различни автори, всеки от които е съумял да открие и наложи себе си, да утвърди индивидуалния си почерк и глас, за да бъде не само познат, но и ясно разпознаваем.

Сред водещите имена са: Янко Тихов, Таня Харизанова, Васил Колев - Василио, Цветан Игнатовски, Стефан Коцев, Кайя Христова и др. Това, което ги обединява, е, че са започнали своя път към изкуството именно от ПГИИ “Проф. Н. Райнов”, където са били насърчени да разгърнат своя потенциал, да открият и оценят своята различност.

Стефан Коцев

Жанровият диапазон на събитието е максимално широк: живопис, графика, стъклена пластика, скулптура, дигитален колаж, видео пърформанс, фотография, моден дизайн, илюстрация, анимация.

Изложбата е по повод 30-годишнината от основаването на училището. Осъществява се с любезното партньорство на Регионален исторически музей-София, с който училището е в активно и продуктивно взаимодействие от години.

Официалното откриване на изложбата ще бъде на 7 октомври от 18:00 ч., на бул. „Княгиня Мария Луиза“, № 16. 


По публикацията работи: Ани Петрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна