Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преустройват бивша училищна столова във физкултурен салон в Перник

Снимка: БНР

Със собствен труд и с помощта на дарения педагозите от 8-о основно училище в Перник ще преустроят бившата училищна столова във физкултурен салон, за да има къде да провеждат часовете по физическо възпитание през зимата.

Идеята е споделена с пост в социалната мрежа, а реализацията ѝ започва през почивните дни. Училището разполага с един от най-просторните физкултурни салони в града. Той обаче се нуждае от основен ремонт и е затворен от здравната инспекция.

Вера Даскалова, директор на училището:

"Времето е хубаво навън. Имаме хубаво игрище, но зимата децата няма къде да играят. И съвсем спонтанно в петък, когато беше европейският ден на спорта, двете учителки по физическо идват и питат къде ще провеждат часовете по физическо, дайте едно помещение, ако трябва ще го ремонтираме. И оттам тръгна идеята да направим всичко възможно, къде с дарения, къде със собствен труд да приведем това помещение в ред, за да може децата да играят. Особено след тези две години пандемия, непростимо е децата да не се движат”.

Първият, отзовал се на инициативата, е бивш възпитаник на училището.

"Той прегърна идеята да помогне с каквото може. Ще направим едно обръщение към нашите родители. Учителите сме прегърнали тази идея. За голяма моя изненада ми се обадиха от Кюстендил от една фирма. Така че се надявам да има отклик”, добави Даскалова.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!