Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикален протест блокира кръстовището до Дома на културата в Пловдив

| обновено на 07.10.22 в 15:51
7
Снимка: Радио Пловдив, Иванка Петкова

Около 50 души се включиха в протеста на КНСБ за достойно заплащане, повишаване на заплатите с 18 до 20 процента, както и МРЗ да стане поне 850 лв. от началото на 2023 г., за да няма работещи бедни.
Лидерът на синдиката Пламен Димитров заяви, че настояват да се сформира правителство и работещ парламент, за да има кой да изпълни исканията им, включително и запазване на енергийните помощи.

Те са в няколко направления, като на първо място е повишаване на доходите и ефективни мерки за овладяване ръста на инфлацията и излизане от икономическата криза. Синдикалистите искат още гарантиране на здравословни и безопасни условия на труд, справедлив зелен преход и др.

Искаме да се удвои обхвата на помощите за отопление за около 300 000 души, за което досега се даваха 50 милиона лева, да стане един милиард лева, което е нищожна сума на фона на 65-милиардния бюджет на България, подчерта още Пламен Димитров.

Заради митинга на КНСБ част от ул. „Гладстон“ беше затворена за близо 30 минути, като движението беше възстановено в 13.00 часа.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени