Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Бизнесът у нас търси повече работна сила

Снимка: Pixabay

Бизнесът търси повече работна сила през септември. Броят на обявите за работа нараства във всички сектори на икономиката, според анализа на най-голямата платформа за трудова заетост у нас. 

Броят на обявите за работа през септември е нараснал с 4% в сравнение с август. Общо предложенията са 49 000.  Спрямо същия период на миналата година, увеличението е с 3%. 

С най-голям ръст са предложенията в секторите „търговия и продажби“, „административни и обслужващи дейности“ и IT технологиите. Подобна е тенденцията и в строителството, транспорта и производството.

Обявите за работа в информационните технологии са спаднали на годишна база с близо 20%. Според експертите причината е в нормализирането на търсенето на кадри след активното наемане през пандемичните 2020-та и 2021 година


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.