Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

The Image Generator в търсене на колективното въображение

Съществува ли все още колективно въображение и може ли изкуството да открие пътя до него? Могат ли артистите да противодействат на поляризацията и разцепването на обществото като ни въведат в дълбините на споделените образи, страхове, ценности и убеждения? В България гостува платформата за сайт-спесифик изкуство The Image Generator. Творци от цял свят работят заедно в подземията на Общинския културен институт "Красно село" за да създадат лабиринт от пърформанси и инсталации в отделните помещения на бомбоубежището.


В "Какво се случва" инициативата представят организатори от България и чужбина -  хореографът и визуален артист Християн Бакалов и кураторката от Анверпен, където от седем години се провеждат сайт-спесифик хепънингите The Image Generator, Мерием Байрам.


The Image Generator отваря врати в събота (8 октомври) в 15 часа в Общинския културен институт "Красно село", а подробна програма и повече за проектите на дошлите за събитието български и чуждестранни артисти можете да прочетете тук.

Снимки: The Image Generator
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна