Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Напрежение в болницата в Разлог преди избора на нов управител

Снимка: БНР - Благоевград

Напрежение в общинската болница в Разлог преди избора на нов управител на лечебното заведение. В отворено писмо, изпратено и до медиите, членовете на Медицинския съвет поставят под съмнение състава на комисията по провеждането на конкурса, гласуван от Общинския съвет.

В отвореното писмо лекарите от Медицинския съвет на болницата заявяват, че в комисията по провеждането на конкурса няма нито един представител с професионална експертиза, който да познава  организацията и дейността на общинската болница, както и специфичните ѝ проблеми. За председател е избран млад лекар без професионален и управленски опит. 

Лекарите са изразили и категоричното си несъгласие с един от допуснатите в конкруса кандидати, който според тях е доказано провален ръководител на лечебни заведения.

В кратък коментар кметът на Разлог Венцислав Гърменов се усъмни в легитимността на отвореното писмо:

"Това писмо не е подписано от Медицинския съвет към болницата в града и аз не знам каква тежест би имало то, но искам само да припомня, че самият състав на комисията се гласува от Общинския съвет и Общинският съвет като принципал на болницата може да вземе различно решение".

Медиците от болницата в Разлог са категорични, че ако няма реакция от принципала на лечебното заведение, ще депозират колективна оставка.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.