Eмисия новини
от 18.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

От години не започва изграждането на нов спешен център в Бобов дол

Спешното отделение в Бобов дол сеаг се помещава в бивша общнска болница
Снимка: Кирил Фалин

Изграждането на нов спешен център  в Бобов дол се отлага от години - въпреки настояването и писмата, които общината праща до здравното министерство, каза кметът на миньорския град Елка Величкова. От 3 години общината е отредила терен от около 2 декара за центъра, самото му изграждане обаче непрекъснато се отлага.

Процедурата по избор на изпълнител на спешния център в Бобов дол вече е обявена.  Имало и спечелил конкурса по обществената поръчка, който обаче се отказал при  рязкото поскъпване на строителните и другите материали. Спешният център  в Бобов дол трябваше да бъде построен до края на 2021 год., с европейско финансиране по проект на Здравното министерство. Кметът Елза Величкова

Спешното в Бобов дол сега се помещава на партерния етаж на закритата преди  повече от 10 години общинска болница. Синдик продаде пространствата от сградата на предприемач от Перник, на който се заплаща наем, с цел да може миньорският град да има денонощна  Бърза помощ.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.