Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митрополит Гавриил получи ключовете за първото частно начално училище към Ловчанската митрополия

Снимка: Пламен Христов

Областният управител на Ловеч Светослав Славчев връчи на митрополит Гавриил договор за учредяване на безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години и ключовете на ремонтираната сграда на бившия кожарски техникум в града. Там ще се премести първото в страната частно начално училище "Свети Седмочисленици" към Ловчанската митрополия.

Ремонтът на сградата е извършен от областната администрация със средства, осигурени от правителството в размер на малко над 870 хиляди лева.

При връчването на ключовете областният управител Светослав Славчев посочи:

"И се надявам, че това е една малка частица от бъдещото разрастване на училището".

Митрополит Гавриил  благодари за предоставената сграда и осигурените средства за ремонтните дейности.

"И дай Боже децата да излизат от тук в живота добре подготвени, с висока нравственост и с много добри знания, за да могат да бъдат  полезни на нашата страна и да бъдат пример".

Началното училище "Свети Седмочисленици" ще бъде преместено в обновената сграда най-вероятно от следващата учебна година, тъй като има довършителни ремонтни дейности на третия етаж, класните стаи все още не са оборудвани, предстоят и редица процедури, включително и преобразуване на училището в основно.

Областният управител  пое ангажимент за търсене на допълнително финансиране от министерствата на образованието и на финансите за довършване на ремонта.

Снимки: Пламен Христов


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени