Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Талантливият ни гимнастик Райън Радков събира пари за операция

Райън Радков (в средата)
Снимка: Личен архив

Талантливият ни гимнастик Райън Радков се нуждае от средства за да се оперира.

Преди няколко дни 17-ет годишният национал, който живее в Канада, но се състезава за България и за варненския клуб „Интеркомгруп Черноморски юнак“ се контузи като скъса кръстни връзки и минискус на коляното и сега се нуждае от операция.

За да се извърши хирургическата интервенция са необходими 5000 долара. Това е причината Райън да организира кампания за набиране на средства в платформата gofundme.

„Здравейте, казвам се Раян Радков и съм на 17 години. Живея сам в България, тренирам и се състезавам за родината си! Цял живот съм живял в Канада, но след началото на пандемията се преместих в България. Както някои от вас може би знаят, след лошо падане миналата седмица ядрено-магнитният резонанс потвърди, че съм скъсал кръстни връзки и частично менискус. Здравеопазването в България не е безплатно- това е причината, поради която стартирам този gofundme. Искам да събера средства за да платя за операцията, рехабилитацията и всичко друго, необходимо за моето възстановяване“, пише в апела си Райън Радков.

Ако желаете да помогнете на Райън Радков отново да се състезава и да ни радва с успехите си, можете да го направите ТУК:Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.