Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управниците на София ще обсъдят с "Топлофикация" подмяната на топломерите

Снимка: БГНЕС

Подмяната на топломерите в домовете на софиянци и контролът, който "Топлофикация" упражнява върху фирмите за топлинно счетоводство - това ще е една от темите на предстояща среща на кмета на София и Общинския съвет с ръководството на общинското дружество, предава репортерът ни Цветелина Стоянова:

Столичани пишат до общински съветници, че фирмите за топлинно счетоводство принуждават абонатите да подменят работещи топлоизмервателни уреди, монтирани на радиаторите.

Общинският съветник Грети Стефанова:

"След 10-годишна експлоатация да подменят тези уреди. Гражданите са задължени да ги заплатят по цена, посочена от фирмите. Не е законосъобразно на тези уреди да има щемпел на фирмата, която обслужва отчитането".

В отговор на сигнала, изпратен до кмета на София, от топлофикацията не дават конкретни отговори дали смяната е правомерна, но Грети Стефанова е озадачена и от друг факт:

"Те дори не отговарят защо изпращат измервателните уреди от абонатната станция от София в касетки за кисело мляко да се проверяват в Бургас".

Законна ли е смяната на топломерите и по правилата ли се извършва ще стане ясно през седмицата. Вече е насрочена среща със столичната топлофикация.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени