Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Община Велико Търново отново търси изпълнител за буферен паркинг

Снимка: Здравка Маслянкова

След няколко провалени обществени поръчки от Община Велико Търново отново търсят изпълнител за изграждането на буферния паркинг край бившето сержантско училище, за да не бъде провален проектът за интегриран градски транспорт.

Този път обявената процедура за буферния паркинг на входа на Велико Търново откъм София е чрез договаряне без предварително обявление, което означава, че в нея участват само фирми, поканени от възложителя. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 921 хиляди лева с ДДС.

Проблемите с изграждането на буферния паркинг е още от 2019 г., когато Община Велико Търново подписа договора по програмата "Региони в растеж" за интегриран градски транспорт на стойност над 11 милиона лева. Част от обектите вече са направени, а други предстои да бъдат въведени в експлоатация. Закупени са и три електробуса за 1,6 милиона лева, които все още стоят на склад и не се използват, тъй като не е готов паркингът край сержантското училище, откъдето ще тръгват, за да изпълняват курсове по новата туристическа линия.

БНР подкасти:

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.