Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Форд блъсна патрулка на АМ "Тракия", ранени са двама полицаи

| обновено на 27.11.22 в 08:23

Пътен инцидент с участие на полицейски автомобил е възникнал след 14:30 ч. днес в района на 107 км на АМ "Тракия", в посока Бургас. 

По предварителни данни лек автомобил Ford блъснал отзад патрулна кола на пазарджишката полиция, която оказвала съдействие при полагане на маркировка. 

В болница са откарани двамата служители. Водачът - на 74 години, е задържан. 

Единият от пострадалите полицаи в катастрофата е в  тежко състояние. 35-годишният мъж е в шоковата зала на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. 

Колегата му, на 42 години, е откаран в спешното отделение в Пазарджик, но е в стабилно състояние - съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

И двамата полицаи са служители на Пътна полиция - Пазарджик.

Единият от двамата пострадали полицаи е в много тежко състояние, съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов:

"Двама са пострадалите колеги. Единият е 42 години, другият - на 35 години. И двамата са служители на сектор "Пътна полиция" в Пазарджик. Съпровождали са специализирана машина, която полага хоризонтална пътна маркировка. Незнайно как, 74-годишният мъж, който е управлявал лек автомобил Ford, е подминал сигнализационната стелка, която се е движила зад полицейския автомобил и не знаем защо от лентата се връща обратно в скоростната лента, където удря задната част на полицейския автомобил, който също е бил със светлинна сигнализация".

Около 19 ч. приключи огледът на катастрофата и движението по магистралата в участъка в посока Бургас бе освободено.


По публикацията работи: Стоян Терзиев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна