Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Амод Килде спечели спускането в Лейк Луис

Александър Амод Килде /в средата/ спечели спускането в Лейк Луис
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Норвежецът Александър Амод Килде спечели спускането за мъже в канадския курорт Лейк Луис от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

30-годишният Килде, който през миналия сезон взе Малкия кристален глобус в дисциплината и завърши втори в генералното класиране, даде сериозна заявка, че и сега ще бъде основен претендент за отличията в края на сезона.

Той измина 3-километровото трасе на Олимпийската писта за 1:47.98 минути и се възползва по най-добрия начин от подобрилите се атмосферни условия спрямо петък, когато по план трябваше да се проведе спускането.

Втори само на 0.06 финишира Даниел Хеметсбергер. За 31-годишния австриец това е най-доброто класиране в състезание от Световната купа и едва втори подиум в кариерата след този в спускането в Кицбюел в началото на тази календарна година. 

Трети стана швейцарецът Марко Одермат на точно една десета от секундата от Килде.

Това бе първо спускане за сезона в Световната купа и общо едва втори старт след гигантския слалом в Зьолден, Австрия в края на октомври.

Лидер в генералното класиране със 160 точки е Одермат, следван от Килде със 100, Хеметсбергер с 80 и словенеца Жан Кранец също с 80.

Днес в Лейк Луис ще се проведе и супергигантски слалом за мъже.


По публикацията работи: Борислав Нинов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна