Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сняг вали в Смолянско и Кърджалийско

Сняг вали в Смолян и региона, като високите части на планинската област са заснежени. Сняг, примесен с дъжд, вали и по високите части на община Ардино. В района на Далджата пътят е заснежен и поднася.  Пътуващите да внимават в този район, тъй като пътят не е опесъчен, съобщиха слушатели на Радио Кърджали. За областите Смолян, Кърджали и Хасково за понеделник, 28 ноември, е в сила предупреждение от първа степен - жълт код, за валежи от дъжд, примесен със сняг.

В Пампорово снежната покривка е няколко сантиметра, а измерената минимална температура в курорта тази сутрин е била минус 6 градуса, сочат данните на Планинската спасителна служба. 

Оръдията за изкуствен сняг работят от тази нощ, след като температурите паднаха под нулата. 

Пътищата в областта са проходими, засега няма натрупан сняг по пътните настилки, информират от Областното пътно управление.

Призовават се обаче шофьорите да се движат с по-ниска скорост, увеличено внимание и да не предприемат резки маневри и изпреварвания.

Към 9 часа сутринта температурата в Смолян е била 0 градуса, в Кърджали - 3, а в Хасково - 4, съобщиха за Радио Кърджали от Националния институт по метеорология и хидрология. Времето днес ще е облачно, с валежи от дъжд, а в планинските райони и от сняг. Ще духа до умерен, а в източните райони и умерено силен североизточен вятър, с него ще продължава да нахлува студен въздух.

Към 14 часа в понеделник се очаква температурата в Смолян да бъде 1 градус, в Кърджали - 4, в Хасково - 5.

За областите Смолян, Кърджали и Хасково за понеделник, 28 ноември, е в сила предупреждение от първа степен - жълт код, за валежи от дъжд, а в планинските райони от сняг.

По публикацията работи: Станислава Георгиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна