Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При трагичен инцидент по време на лов загина директорът на училището в Черноочене Иван Стойков

Дългогодишният директор на СУ "Христо Смирненски" в Черноочене и председател на общинската организация на БСП в Черноочене Иван Стойков е загинал при трагичен инцидент по време на лов. Той е намерен с прострелна рана и е починал в землището на село Лясково в събота. 

В официалното съобщение от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали се казва, че 64-годишен мъж е бил намерен с прострелна рана и починал по време на ловен излет в землището на село Лясково. Сигнал за трагичния инцидент бил подаден на единния европейски номер 112 на 26 ноември малко след 12 часа. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали и следовател извършили оглед на мястото на произшествието. Тялото е било транспортирано за аутопсия в Отделението по съдебна медицина в кърджалийската болница. Образувано е досъдебно производство по описа на Окръжния следствен отдел в Окръжна прокуратура-Кърджали. 

Според близки на Иван Стойков, той се е прострелял неволно сам. Ловец е от дълги години и винаги е бил внимателен и изряден с оръжието, затова предполагат, че трагедията е станала случайно.

Трагично загиналият Иван Стойков е дългогодишен председател на общинската организация на БСП в община Черноочене и член на Областния съвет на БСП в Кърджали. От партията излязоха със съобщение, в което се казва: "Трудно е да повярваме, че това е истина! Дълбоко скърбим за загубата! В нашето партийно семейство остава завинаги празно неговото място. Светъл път в по-добрия свят, другарю! Почивай в мир! Поклон!"

Иван Стойков беше дългогодишен директор на Средното училище "Христо Смирненски" в Черноочене. 

"Добрите хора не умират, не се превръщат в пепел или в дим, те винаги оставят светла диря и честен път, по който да вървим." "Напусна ни един велик човек, отдал годините си за образованието в района на община Черноочене." "Човек е незабравим не с това, което е направил, а с това, което е оставил! Нека в Рая да ви е вечен покой", пишат в социалните мрежи негови ученици. 
Иван Стойков беше приятел и на Радио Кърджали! Поднасяме искрените си съболезнования на семейството и близките!

По публикацията работи: Станислава Георгиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени