Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До два месеца отварят основната част на "Арена Бургас"? (видео и снимки)

| обновено на 28.11.22 в 16:55

До два месеца може да бъде отворена основната част от „Арена Бургас“. Това стана ясно по време на инспекция на спорното съоръжение, чието строителство започна преди 8 години.

Строителят е поел ангажимент на среща в Министерството на младежта и спорта да завърши етап от залата до два месеца, каза министърът на регионалното развитие Иван Шишков. Към момента, от обекта ще бъдат извадени фитнеса, помещенията за спа и ресторанта, което няма да попречи залата да се ползва, посочи той:

„Има да се извършва проект за преработка по време на строителството, свързано с противопожарните норми. Това ще бъде направено. Строителят е поел ангажимент в рамките на два месеца да свърши тези неща. Надявам се това да бъде завършено и да отиваме към въвеждане в експлоатация“, коментира Шишков.

Това означава, че залите за спортни събития и за тренировки трябва да бъдат отворени, но и при днешната инспекция се видя, че в тях още не е сложена и настилката (вижте в галерията). Няма да се изразходват нови средства, добави заместник-спортният министър Петър Георгиев:

„Той ще си изпълни договорните отношения, които са при сключването за строежа на залата“, посочи Петър Георгиев.

Той не можа да отговори на въпрос какво ще се случи със заложените в бюджета 15 млн. лв. за залата.

От ДНСК също казаха, че ще съдействат за процедурата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия