Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По казуса, свързан със съмнения за възможни манипулации на машинния вот на последните избори:

Атанасова за вота с машини: Надявам се институциите да установят дали са възможни манипулации

Десислава Атанасова
Снимка: БГНЕС

Шокирани сме от обвиненията, разменени между представители на БСП и "Продължаваме промяната" в пленарна зала, очакваме институциите да си свършат работата - така председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова коментира назначената от прокуратурата проверка на твърденията на лидера на левицата Корнелия Нинова и на депутата Георги Свиленски за възможно манипулиране на машинния вот на последните предсрочни парламентарни избори:

Припомняме, че прокуратурата се самосезира по подобно твърдение на лидера на БСП Корнелия Нинова и председателя на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски в петък по време на пленарното заседание на парламента.

Тогава се стигна до размяна на реплики, а съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков заяви, че ще подаде иск срещу Свиленски.

Като изрази надежда институциите да установят дали е възможно манипулиране на машинния вот на последните избори, днес Десислава Атанасова коментира: "Ние сме шокирани от тона, първо, между бивши партньори, подобни неприлични предложения между тях, ултиматуми, заплахи. Надявам се, че институциите - ние вярваме на българските институции, ще установят дали са възможни подобни манипулации".

От ГЕРБ отправиха обвинения към Кирил Петков в качеството му на служебен министър на икономиката за спорни назначения в Българската банка за развитие.

Новият Надзорен съвет, назначен от Кирил Петков, пък е обвинен в загуба на над 1 млн. лв. - на толкова се изчисляват плащанията за консултантски и адвокатски услуги за емитиране на облигация за 1 млрд. лв., която така и не е била осъществена, посочиха от ГЕРБ.

Десислава Атанасова поиска служебният министър на иновациите Александър Пулев да потърси отговорност като принципал на ББР и да сезира Агенцията за държавна финансова инспекция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна