Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на руската Сметна палата Алексей Кудрин се оттегля от поста

Руският президент Владимир Путин с шефа на Сметната палата Алексей Кудрин, 23 март 2021 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Сметната палата в Русия Алексей Кудрин подаде оставка. По неофициална информация той планира да започне работа в частната технологична компания "Яндекс".

Алексей Кудрин потвърди лично появилата се наскоро в публичното пространство информация, че напуска поста си. Той написа в социалната мрежа Телеграм, че след 25 години работа в държавния сектор иска да се съсредоточи върху големи проекти, свързани с развитието на частни инициативи, които имат значителен ефект върху хората. Както и че е подал в установения ред заявление за оставка до президента.

Тази сутрин председателят на комитета по бюджета и финансовите пазари на Съвета на федерацията Анатолий Артамонов потвърди, че в горната камара на парламента е получено предложението на президента за освобождаване на Кудрин от заемания пост.

Според източници на агенция "Новости" Кудрин ще започне работа в руската технологична компания с нидерландско участие "Яндекс". Миналата седмица стана известно, че нидерландските акционери ще се оттеглят и компанията ще бъде преструктурирана.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени