Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клара Армандова в "Парченца от слънце и облак"

Клара Армандова е актриса, режисьор и театрален педагог, завършила е актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Боян Дановски през 1971 година.

Тя е основател на школата по актьорско майсторство "Визион” и лауреат на престижната награда за най-добър режисьор на Единбургския фестивал (1994) за постановката на "Ромео и Жулиета" от Шекспир. Членува в Съюза на писателите във Великобритания, благодарение на свои авторски пиеси, излъчени по Би Би Си 3. Биографията ѝ включва работа в най-реномираните английски училища по актьорско майсторство (Guildford School of Acting и Rose Bruford College of Speech and Drama), а самата тя предпочита да обучава бъдещите актьори на няколко езика едновременно.

На 1 декември можете да видите актрисата на сцената на Нов театър НДК в главната роля на спектакъла "Парченца от слънце и облак" – адаптация на пиесата на американския писател Пол Зиндел "Влиянието на гама лъчите върху лунните невени”.

Сценична версия и постановка: Клара Армандова; Музика: Добромир Кисьов; С участието на Марияна Бранкованова, Роси Русева, Вероника Ханджиева и Дидо Мачев.

"Парченца от слънце и облак" е една примамлива плетеница от страсти, мечтания, видения и много вероятни предсказания за нашето бъдеще.

Това е историята на три жени, разкъсвани от страсти, копнежи, ревности, угризения, омраза и любов. Всяка от тях познава дъха на свободата, макар да е заключена в клетката на отчуждението и изолацията.

Димитрина Кюркчиева разговаря с Клара Армандова в "Артефир".

Снимка – Нов театър НДК

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна