Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни профилактични прегледи в Смолян и Рудозем

Снимка: ФБ/ Университетска болница „Лозенец“

От днес в Смолян и Рудозем започват безплатни акушеро-гинекологични, дерматологични и ендокринологични профилактични прегледи. Те са организирани от Регионалната здравна инспекция по повод 70-годишния й юбилей. Инспекцията си партньора с общините Смолян и Рудозем, както и с Клъстер на здравните региони.

Тази година цялата дейност и инициативите на здравната инспекция са посветени на 70-тата годишнина от създаването й в Смолян на 1 декември 1952 година. Това каза пред БНР д-р Мими Кобатева, която е директор на Регионалната здравна инспекция.

Регионална здравна инспекция-Смолян

„Вече сме направили няколко кампании с профилактични прегледи и сега, в навечерието на празника, организираме още няколко инициативи, които ще бъдат от полза за гражданите на Смолян и Рудозем. Прегледите ще се извършат от 30 ноември до 2 декември. Те ще бъдат акушеро-гинекологични, дерматологични и ендокринологични. Каним водещи специалисти“.

д-р Мими Кобатева

Има много желаещи да преминат през безплатните прегледи, каза д-р Кобатева.

„Особено голям е интересът към дерматолога“

Безплатна профилактика се прави още от 2005 година, разказа тя. От 2014 година се организират безплатни прегледи на очното здраве при децата. Те се извършват в детските заведения. Целевата група са децата на 5 години.



По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна